Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά ο χρυσός λόγω δολαρίου και Fed - Στο -0,24% και τα 1.197,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ξανά ο χρυσός λόγω δολαρίου και Fed - Στο -0,24% και τα 1.197,50 δολ. ανά ουγγιά
Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ άσκησαν νέες πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο
Πτώση καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve και οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 3:15 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.197,50 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας ξανά κάτω από το όριο των 1.200 δολαρίων.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,05% έναντι του γεν Ιαπωνίας, έχοντας επιστρέψει στη ζώνη των 111 γεν, και συγκεκριμένα στα 111,09 γεν ανά δολάριο.
Τα στοιχεία της περασμένη Παρασκευής (7/9) που αφορούσαν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενισχύοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση επιτοκίων από τη Fed.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός συνήθως υποχωρεί όταν ενισχύεται το δολάριο, καθώς το ισχυροποιημένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή στο ασήμι ενισχύεται κατά +0,21% στα 14,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για την τιμή της πλατίνας, και συγκεκριμένα στο +0,87% και τα 787,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης