Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Η ισχυρή αμερικανική οικονομία δικαιολογεί την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

tags :
Rosengren (Fed): Η ισχυρή αμερικανική οικονομία δικαιολογεί την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
Ο πρόεδρος της Boston Fed εκτιμά ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2%
Τη θέση ότι οι αυξήσει των επιτοκίων θα συνεχιστούν για μεγαλύτερο διάστημ απ' ότι αναμενόταν αρχικά διατύπωσε ο πρόεδρος της Boston Fed, Eric Rosengren, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ενισχύονται.
Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε ότι «υπάρχουν ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό και δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο 2% και οι αγορές εργασίες είναι ήδη σφιχτές, θα υπάρξει μίαα κατάσταση όπου θα αρχίσουμε να έχουμε έναν πληθωρισμό πάνω από τον στόχο μας», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «υπάρχει ένα επιχείρημα για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και ενδεχομένως μία ήπια σύσφιξη».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα σε σχέση με τους τρέχοντες ρυθμούς, οι οποίοι μεταφράζονται σε περίπου μία αύξηση ανά τρίμηνο, ενώ η επόμενη αύξηση αναμένεται αργότερα εντός του μήνα.
«Αυτός ο σταθερός ρυθμός είναι μία πολυτέλεια που αποκτήθηκε επειδή ξεκινήσαμε νωρίς», ανέφερε ο πρόεδρος της Boston Fed, διευκρινίζοντας ότι «παρακάμπτεται η ανάγκη για μία ταχύτερη αύξηση προκειμένου να προλάβουμε τη σύσφιξη της οικονομίας».
«Έχουμε μία αρκετά καλή άποψη για το ποια θα είναι η πορεία, εάν δεν έχουμε μία μεγάλη έκπληξη», καταλήγει ο Eric Rosengren, με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε δύο επιπλέον αυξήσεις το τρέχον έτος, και τρεις ακόμα το 2019.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να σταματήσει την αύξηση επιτοκίων στα τέλη του 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξει μόνο μία πρόσθετη αύξηση το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης