Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι 7 χώρες που κινδυνεύουν από κρίση συναλλαγματικής ισοτιμίας

Nomura: Οι 7 χώρες που κινδυνεύουν από κρίση συναλλαγματικής ισοτιμίας
Μεταξύ των χωρών που κινδυνεύουν είναι η Τουρκία και η Αργεντινή
Επτά αγορές αναδυόμενων αγορών κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπες με κρίση συναλλαγματικής ισοτιμίας σύμφωνα με ανάλυση της Nomura, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών λόγω της πρόσφατης κατάρρευσης της Τουρκίας και της Αργεντινής ενισχύονται.
Σρι Λάνκα, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Πακιστάν, Αίγυπτος, Τουρκία και Ουκρανία αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τον δείκτη «Damocles» της τράπεζας, που εκτιμά τον κίνδυνο κρίσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας για τους επόμενους 12 μήνες σε 30 οικονομίες αναδυόμενων αγορών.
Ο δείκτης, που σύμφωνα με τη Nomura, είναι ένα «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης», συμπυκνώνει τις μακροοικονομικές και χρηματοοικονομικές μεταβλητές και βαθμολογεί τις χώρες από το μηδέν έως το 200.
Η βαθμολογία άνω των 100 δείχνει ευπάθεια σε μια κρίση συναλλαγματικών ισοτιμιών τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 150 σηματοδοτεί ότι μια κρίση θα μπορούσε να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.
Η Σρι Λάνκα κινδυνεύει περισσότερο, με βαθμολογία 175, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή, με 143 και 140 αντίστοιχα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης