Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το γ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα τς χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το γ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα τς χώρας
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 103 μονάδες τον Αύγουστο 2018
Περαιτέρω άνάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω σημαντικής ανόδου στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μηνιαία δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας της Bank of France, το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένοντας αμετάβλητο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον γαλλικό μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκε στις 103 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, καθώς η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε έντοντα τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αναμένουν οριακή ανάπτυξη της βιομηχανικής δραστηριότητα για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός στις 102 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στον κατασκευαστικό κλάδο, σημειώθηκε πτώση στις 103 μονάδες, έναντι 104 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, με τις επιχειρήσεις να εκτιμούν ότι η συνολική δραστηριότητα θα αυξηθεί κατά το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης