Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,62% και τα 77,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,62% και τα 77,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,62% στα 68,17 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη σημειώνει κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, εν αναμονή τόσο του περιορισμού στη δραστηριότητα των ΗΠΑ, όσο και της επιβολής των κυρώσεων της Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +0,62%, με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 77,31 και τα 68,17 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση κατά δύο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στις 860 εξέδρες.
Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ενδέχεται να υποχωρήσει κατά τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία.
Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και οι οποίες θα επηρεάσουν τις εξαγωγές της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με την ενεργειακή συμβουλευτική εταιρεία FGE, αρκετοί σημαντικοί πελάτες του Ιράν, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν ήδη αρχίσει να μειώνουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού.
«Οι χρηματικές ποινές των ΗΠΑ και η απώλεια της ασφάλισις ναυσιπολΐας φοβίζουν τον καθένας», σχολιάζει σε σημείωμά της η FGE, για να προσθέσει πως αν και οι εταιρείες θα μπορούσαν να αντισταθούν στις αμερικανικές κυρώσεις, «δεν θα το ρισκάρουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης