Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στενοί οι δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας - Ross: Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία - Σε θερμό κλίμα η συνάντηση

Τσίπρας: Στενοί οι δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας - Ross: Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία - Σε θερμό κλίμα η συνάντηση
O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός -στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Ross- αναφέρθηκε έκανε λόγο για «ιστορικές σχέσεις» και «ισχυρούς δεσμούς» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.
«Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα υπογραμμίζει τη μεγάλη σπουδαιότητα των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «υπάρχουν μεγάλες προοπτικές και σε επίπεδο οικονομικής συνεργασίας και ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα.
Είστε στην Ελλάδα σε μια περίοδο που αφήνει πίσω της την κρίση.
Έρχεστε σε μια περίοδο που η Ελλάδα ανακάμπτει».
Από την πλευρά του, ο Ross τόνισε «είναι μεγάλη μου χαρά που η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται.
Είναι ένα πολύ καλό momentum για την Ελλάδα».
Τέλος, εξέφρασε τη βούληση των ΗΠΑ για στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, και του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης