Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,18% και τα 1.206,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,18% και τα 1.206,50 δολ. ανά ουγγιά
Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ασκεί ήπιες πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο
Κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (7/9) η τιμή του χρυσού, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παραμένοντας πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.200 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, περί τη 1:35 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.206,50 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο επιχειρεί να ανακάμψει έναντι του γεν Ιαπωνίας, μετά την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Πέραν των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η προσοχή πλέον στρέφεται και στην πορεία των σχέσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Τόκιο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει μείωση του εμπορικού ελλείμματος από την Ιαπωνία.
Η παραπάνω είδηση οδήγησε στην πτώση του αμερικανικού νομίσματος, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο του 2018, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση κατά 191 χιλ. θέσεις και πτώση της ανεργίας στο 3,8%.
Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι αυξήσεις των αμερικανικών μισθών, οι οποίες παρακολουθούνται στενά από την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης