Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τεχεράνη ο Erdogan για την τριμερή Σύνοδο με Ιράν και Ρωσία - Επί τάπητος η κατάσταση στη Συρία

Στην Τεχεράνη ο Erdogan για την τριμερή Σύνοδο με Ιράν και Ρωσία - Επί τάπητος η κατάσταση στη Συρία
Στην Τεχεράνη μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan
Η κατάσταση στη Συρία θα τεθεί επί τάπητος στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, που πραγματοποιείται σήμερα (7/9/2018) στην Τεχεράνη.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Τεχεράνη για τη συνάντηση με τους Vladimir Putin και Hassan Rouhani, έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η Σύνοδος θα αποτρέψει την επέμβαση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ και κατά συνέπεια μια νέα μαζική έξοδο προσφύγων προς την Τουρκία.
Από την πλευρά της, η Ρωσία επανέλαβε την Τρίτη (4/9/2018) τις αεροπορικές της επιδρομές εναντίον της Ιντλίμπ, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών από τις συριακές δυνάμεις, προάγγελο μιας ευρείας επιχείρησης εναντίον του τελευταίου μεγάλου θύλακα των Σύρων ανταρτών.
Η Άγκυρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με δεδομένο ότι για μεγάλο διάστημα στήριζε την εξτρεμιστική οργάνωση ΗΤS αλλά με δεδομένο ότι πια βρίσκεται κοντά στις Ρωσικές θέσεις, θα πρέπει να τους εγκαταλείψει.
«Θεού θέλοντος θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε μια ακραία ενέργεια της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα στη σύνοδο της Τεχεράνης» φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ο Erdogan.
Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ο οδικός χάρτης για την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, στον οποίο είχαν καταλήξει Άγκυρα και Ουάσινγκτον τον Ιούνιο, δεν προχωρά καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης