Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι η Συρία ετοιμάζει επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία του Ιντλίμπ

ΗΠΑ: Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι η Συρία ετοιμάζει επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία του Ιντλίμπ
Στην περιοχή του Ιντλίμπ βρίσκεται το τελευταίο προπύργιο Σύρων ανταρτών
Την ανησυχία τους ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις του προέδρου Bashar al Assad ετοιμάζουν επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία του Ιντλίμπ, όπου βρίσκεται το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών εκφράζουν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Jim Jeffrey, σύμβουλο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo τη Συρία, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η Συρία προετοιμάζεται για μια τέτοια είδους επίθεση.
«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε σαφείς ενδείξεις για να κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση.
Οποιαδήποτε επίθεση είναι για εμάς απαράδεκτη ως απερίσκεπτη κλιμάκωση.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι τα χημικά όπλα ετοιμάζονται» υποστήριξε ο Jeffrey, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους προειδοποιούν πως σε μια τέτοια περίπτωση η ανταπόκριση τους θα είναι άμεση και αποφασιστική.
Σύμφωνα με τον Jeffrey μια επίθεση από τις Ρωσικές και Συριακές ένοπλες δυνάμεις με την χρήση χημικών όπλων, θα είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κύμα προσφύγων προς τη νοτιοανατολική Τουρκία ή σε περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προειδοποίησε τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν να μην επιτεθούν στην επαρχία του Ιντλίμπ, αναφέροντας πως σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν χιλιάδες θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης