Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη Salvini στους Σουηδούς Δημοκράτες, ενόψει εκλογών (9/9)

Στήριξη Salvini στους Σουηδούς Δημοκράτες, ενόψει εκλογών (9/9)
Ο Matteo Salvini στηρίζει τους Σουηδούς Δημοκράτες
Την υποστήριξή του προς τη σουηδική άκρα δεξιά, το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini.
"Την Κυριακή γίνονται εκλογές στη Σουηδία, την κοιτίδα του κράτους πρόνοιας και της υποδοχής, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ένταξης.
Δεν είναι τυχαίο: όπως καταγγέλλει το κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας, η γενναιοδωρία του κράτους λειτουργεί σαν μαγνήτης για μυριάδες παράτυπους μετανάστες.
Απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου στο κόμμα του Jimmie Åkesson: μετά τις εκλογές, ελπίζω να μπορέσω να τον συναντήσω και να τον βρω σε νέα και υψηλά θεσμικά λειτουργήματα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Η Λέγκα του Βορρά, η οποία βρισκόταν στο 4% όταν εκείνος ανέλαβε τα ηνία της το 2013, κέρδισε από την πλευρά της το 17% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, στις οποίες είχε κατέβει σε συμμαχία με τη δεξιά του Silvio Berlusconi.
Ωστόσο, το κόμμα σχημάτισε εν τέλει κυβερνητικό συνασπισμό με τους αντισυστημικούς του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, 32,5% των ψήφων τον Μάρτιο), επισημαίνεται.

Σουηδία: Ισχυρό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις, ενόψει εκλογών (9/9)

Προβάδισμα της τάξεως των οκτώ (8) ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου 2018), ενόψει των πολύ κρίσιμων κοινοβουλευτικών εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου 2018.
Το κόμμα του πρωθυπουργού κ. Stefan Löfven συγκεντρώνει ποσοστό 25% στην πρόθεση ψήφου, με τους Μετριοπαθείς και τους Σουηδούς Δημοκράτες να ακολουθούν στο 17%, σύμφωνα με την «Ipsos».
Οι παραπάνω επιδόσεις παρέμειναν αμετάβλητες, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.
Αριστερό Κόμμα και Κεντρώοι συγκεντρώνουν 10%, με τους δεύτερους να παρουσιάζουν βελτιωμένη (+1%) επίδοση.
Ακολουθούν οι Πράσινοι (+1%), οι Φιλελεύθεροι και οι Χριστιανοδημοκράτες, με 6%.



Διαβάστε: Οι ακροδεξιοί «πλημμυρίζουν» με μη έγκυρες ειδήσεις τη Σουηδία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης