Σουηδία: Ισχυρό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις, ενόψει εκλογών (9/9)

Σουηδία: Ισχυρό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις, ενόψει εκλογών (9/9)
Ισχυρό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στη Σουηδία
Προβάδισμα της τάξεως των οκτώ (8) ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου 2018), ενόψει των πολύ κρίσιμων κοινοβουλευτικών εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου 2018.
Το κόμμα του πρωθυπουργού κ. Stefan Löfven συγκεντρώνει ποσοστό 25% στην πρόθεση ψήφου, με τους Μετριοπαθείς και τους Σουηδούς Δημοκράτες να ακολουθούν στο 17%, σύμφωνα με την «Ipsos».
Οι παραπάνω επιδόσεις παρέμειναν αμετάβλητες, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.
Αριστερό Κόμμα και Κεντρώοι συγκεντρώνουν 10%, με τους δεύτερους να παρουσιάζουν βελτιωμένη (+1%) επίδοση.
Ακολουθούν οι Πράσινοι (+1%), οι Φιλελεύθεροι και οι Χριστιανοδημοκράτες, με 6%.Οι ακροδεξιοί «πλημμυρίζουν» με μη έγκυρες ειδήσεις τη Σουηδία

Οι ακροδεξιοί «πλημμυρίζουν» με μη έγκυρες ειδήσεις τη Σουηδία, λίγες μόλις ημέρες πριν τις πολύ κρίσιμες κοινοβουλευτικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 2018, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, ένα στα τρία άρθρα ειδήσεων που μοιράζονται ηλεκτρονικά σχετικά με τις επερχόμενες σουηδικές εκλογές, προέρχονται από ιστότοπους που εκδίδουν σκόπιμα παραπλανητικές πληροφορίες, με τους περισσότερους να εστιάζουν στη μετανάστευση και το Ισλάμ.
Τα παραπάνω αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η μελέτη επισημαίνει την εκτεταμένη ηλεκτρονική παραπληροφόρηση στα τελικά στάδια μιας σθεναρά αμφισβητούμενης εκστρατείας, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια στροφή προς τα δεξιά σε μια από τις πιο εξέχουσες φιλελεύθερες δημοκρατίες της Ευρώπης, σχολιάζει το Reuters.
Οι συντάκτες χαρακτήρισαν ορισμένους ιστότοπους ως «junk news», βάσει μιας σειράς λεπτομερών κριτηρίων.
Το Ινστιτούτο ανέλυσε 275.000 tweets σχετικά με τις σουηδικές εκλογές από μια δεκαήμερη περίοδο του Αυγούστου 2018, επισημαίνεται.

Διαβάστε: Τέλος των Σοσιαλδημοκρατών στη Σουηδία; - Πώς μία ανοικτόμυαλη κοινωνία απειλείται από τον εθνικισμό

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS