Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Πρόοδος στις συζητήσεις με την Αργεντινή για την στήριξη 50 δισ. δολ. - Άνοδος για το peso, στα 37,62/δολ.

ΔΝΤ: Πρόοδος στις συζητήσεις με την Αργεντινή για την στήριξη 50 δισ. δολ. - Άνοδος για το peso, στα 37,62/δολ.
Ο G. Rice επανέλαβε ότι κοινός στόχος του ΔΝΤ και της Αργεντινής είναι να καταλήξουν γρήγορα οι συνομιλίες, ώστε να υποβληθεί μια πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο
Η Αργεντινή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σημειώνουν πρόοδο στις συζητήσεις τους για την ενίσχυση της οικονομικής στήριξης, ύψους 50 δισ. δολ., προς το κράτος της Λατινικής Αμερικής, με στόχο «να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σήμερα (6/9/2018) ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.
«Σημειώνεται πρόοδος σε αυτές τις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, και πάλι, για το πώς θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των αρχών της Αργεντινής, το οποίο υποστηρίζεται από το ΔΝΤ», ανέφερε ο Rice κατά την τακτική ενημέρωση του ΔΝΤ για τα μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι της Αργεντινής παραμένουν στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες.
Ο Rice επανέλαβε τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ότι κοινός στόχος του ΔΝΤ και της Αργεντινής είναι να καταλήξουν γρήγορα οι συνομιλίες, ώστε να υποβληθεί μια πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Στον απόηχο των δηλώσεων Rice, το πέσο Αργεντινής σημειώνει άνοδο έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να υποχωρεί κατά 2,6% στα 37,63 πέσος/δολάριο.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης