Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stifel: Η νομισματική πολιτική της Fed μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε bear market

tags :
Stifel: Η νομισματική πολιτική της Fed μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε bear market
Οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέξουν μετοχές αμυντικών κλάδων
Η πολιτική της Fed είναι σύμφωνα με τον Barry Bannister, στρατηγικό αναλυτή της Stifel, ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία των αγορών εντός του 2019.
Σύμφωνα με τον αναλυτή εάν η Fed συνεχίσει και το 2019 την αύξηση των επιτοκίων – για το 2018 οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι θα υπάρξουν δύο αυξήσεις- τότε αυτή η πολιτική μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε bear market.
Άλλωστε, όπως δείχνει και το διάγραμμα που ακολουθεί, κάθε φορά που αυξάνονται οι πιθανότητες άσκησης σφιχτής νομισματικής πολιτικής από τη Fed, ακολουθεί bear market.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/stifel%20recession.PNG?itok=2puhmHQq

Αποτέλεσμα η Fed να έχει αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: «να προχωρήσει σε μία επιθετική πολιτική και το 2019 ή να παραμείνει ουδέτερη, με φόβο να δημιουργήσει νέες φούσκες;».
O αναλυτής επιμένει ότι δύο αυξήσεις από τη Fed θα «πατήσουν τη σκανδάλη για έναρξη bear market λίγο πριν την αρχή του 2019».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/bannister%202.jpg?itok=8UYxRj7V

Πάντως ξεκαθαρίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον αναλυτή να πει με ακρίβεια πότε θα ξεκινήσει η επόμενη bear market, ενώ ο ίδιος δίνει έναν χρονικό ορίζοντα μεταξύ έξι κα 12 μηνών.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές θεωρούν βέβαιη την αύξηση επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ οι πιθανότητες να υπάρξει μία νέα αύξηση τον Δεκέμβριο 2018 φθάνουν αυτή τη στιγμή στο 72%.
Ο Bannister τονίζει ότι η Fed δεν έχει εναλλακτική λύση, βάσει των στοιχείων για την αγορά εργασίας, παρά να ακολουθήσει σφιχτή νομισματική πολιτική, δηλαδή με άλλα λόγια είτε το θέλει είτε όχι θα αναγκαστεί να οδηγήσει σε «κραχ» τις μετοχές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/Goldman%20crash%20indicator.jpg

Ο Bannister συστήνει στους επενδυτές να επιλέξουν αμυντικούς κλάδους και μετοχές που ευνοούνται από την ενίσχυση του δολαρίου και την υποχώρηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Μεταξύ των επιλογών του είναι οι μετοχές των Sempra Energy, Amgen και Procter & Gamble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης