Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Γερμανοί φοβούνται τις πολιτικές Trump, παρά τη μετανάστευση

Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Γερμανοί φοβούνται τις πολιτικές Trump, παρά τη μετανάστευση
Το 69% των Γερμανών «τρέμουν» τις πολιτικές Trump
Οι πολιτικές που ακολουθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump προκαλούν την ανησυχία ενός μεγάλου ποσοστού των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρία «R+V».
Ειδικότερα, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φοβούνται την πολιτική του Ρεπουμπλικάνου, ανησυχία πιο σημαντική από το θέμα των αιτούντων άσυλο που ανακατεύει το πολιτικό παιχνίδι στη Γερμανία.
Η κύρια πηγή αγωνίας μέχρι τώρα, η τρομοκρατία, υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση.
Το 63% των Γερμανών δηλώνουν, εξάλλου, πως τους ανησυχεί η μαζική μετανάστευση, μια αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.
Το 63% λένε επίσης πως φοβούνται τις κοινωνικές εντάσεις που προκαλούνται από αυτή τη συρροή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο από το 2015, αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
"Η άτεγκτη πολιτική του Donald Trump ‘Πρώτα η Αμερική’, οι επιθέσεις του εναντίον των διεθνών συμφωνιών και η όχι λιγότερο επιθετική πολιτική του για το εμπόριο ή την ασφάλεια, κυρίως εναντίον των ίδιων των συμμάχων του, προκαλούν φόβο στην πλειονότητα του πληθυσμού.
Αυτό ενισχύεται από τις επιθέσεις του Trump εναντίον της Γερμανίας", σχολιάζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης