Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρευνα: Στο μόλις 0,3% η αύξηση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα, το 2018 – Στο 1,5% για τη Γερμανία

Έρευνα: Στο μόλις 0,3% η αύξηση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα, το 2018 – Στο 1,5% για τη Γερμανία
Στο μόλις 0,3% η αύξηση των μισθών στην Ελλάδα, το 2018
Στο 1,5% αναμένεται η αύξηση των πραγματικών μισθών (προσαρμοσμένοι ως προς τον πληθωρισμό) στη Γερμανία το τρέχον έτος, από 0,9% το 2017, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI) που συνδέεται με το ίδρυμα Hans Beckler, όταν το ποσοστό αναμένεται στο μόλις 0,3% για την Ελλάδα.
Ενδεικτικά, η αντίστοιχη πρόβλεψη για τη Γαλλία διαμορφώνεται σε 1%, από 0,6% το περασμένο έτος.
Επίσης, μείωση κατά 0,3% προβλέπεται στην Ισπανία, έναντι ανόδου κατά 0,3% στην Ελλάδα και κατά 0,4% στη Βρετανία.
Η Ιταλία αναμένεται να τα πάει λίγο καλύτερα (+0,9%), την ώρα που η Ευρώπη εκφράζει ανησυχίες για τη μελλοντική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της νέας αντισυστημικής ιταλικής κυβέρνησης.
"Με δεδομένα τη σταθερή ανάπτυξη και μια σχετικά χαμηλή ανεργία, η αύξηση των πραγματικών μισθών (στη Γερμανία) μοιάζει εντούτοις μικρή", σχολιάζει το ίδρυμα.
Οι Γερμανοί μισθωτοί βρίσκονται σε θέση ισχύος για να απαιτήσουν αισθητές αυξήσεις στις αποδοχές τους σε μια χώρα που γνωρίζει τον ένατο διαδοχικό χρόνο ανάπτυξης.
Το συνδικάτο IG Metall απέσπασε τον Φεβρουάριο μισθολογική αύξηση 4,3%, την οποία έλαβαν 3,9 εκατομμύρια μισθωτοί στον κλάδο της μεταλλουργίας, που περιλαμβάνει τις μεγάλες εταιρείες Daimler, Siemens, Bosch και πολλές μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Όσον αφορά τον ακαθάριστο μισθό, αύξηση κατά 3,1% αναμένεται από το ινστιτούτο στη Γερμανία το 2018, έναντι 2,3% στη Γαλλία.
Σε άλλες χώρες, οι πραγματικοί μισθοί δεν θα ακολουθήσουν φέτος τον ρυθμό της συγκυρίας και του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης