Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs έστειλε «στο κόκκινο» τα ψηφιακά νομίσματα - «Έχασε» τα 7.000 το Bitcoin

Η Goldman Sachs έστειλε «στο κόκκινο» τα ψηφιακά νομίσματα - «Έχασε» τα 7.000 το Bitcoin
Σημαντική υποχώρηση στα ψηφιακά νομίσματα 
Ραγδαία πτώση καταγράφουν σήμερα (5 Σεπτεμβρίου 2018) οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, με αφορμή την απόφαση (σύμφωνα με διαρροές) της Goldman Sachs να αναβάλει επ’ αόριστον τα σχέδια για δημιουργία πλατφόρμας διαπραγμάτευσης Bitcoin.
Σύμφωνα με διαρροές, είναι ασαφές το πότε η τράπεζα σκοπεύει να ανοίξει γραφείο για την εμπορία κρυπτοκαταστημάτων στο εγγύς μέλλον, πυροδοτώντας sell off σε ολόκληρο τον χώρο της κρυπτογράφησης.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες επικρατούσε ελάχιστη μεταβλητότητα στον κλάδο, καθώς οι διακυμάνσεις έχουν υποχωρήσει κατά πολύ μετά το «κραχ» του περασμένου Φεβρουαρίου, επισημαίνεται.
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα «έχασε» εκ νέου τα 7.000 δολάρια ανά μονάδα, με κεφαλαιοποίηση στα 120 δισεκ. δολάρια, έναντι συνολικής αξίας ύψους 218,3 δισεκ. για τον κλάδο -900+ δισεκ. δολάρια το ιστορικό υψηλό.
Η αξία του κλάδου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 22 δισεκ. σε ημερήσια βάση.
Την ίδια στιγμή, ακόμη ισχυρότερη πτώση παρατηρείται στα Ethereum, XRP (Ripple), Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano και Monero.
Μόνο το Tether αντέχει, όπως πάντα.
Αναλυτικά, τα 20 επικρατέστερα κρυπτονομίσματα, στις 21:20, στην πλατφόρμα «CoinMarketCap»:




Η μέση διακύμανση της τιμής του Bitcoin (μέχρι 4/9):



Διαπραγμάτευση futures για το Ethereum εξετάζει η Cboe Global Markets

Κοντά στο να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για το Ethereum βρίσκεται η Cboe Global Markets, η εταιρεία που λάνσαρε τα futures για το Bitcoin, τον περασμένο Δεκέμβριο –ακολούθησε η CME, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο.
Όπως γνωστοποίησαν το «Business Insider» πηγές, αναμένει το «πράσινο φως» από την αρμόδια αμερικανική αρχή CFTC (Commodity Futures Trading Commission).
Μάλιστα, η νέα υπηρεσία ενδέχεται νε τεθεί σε λειτουργία ακόμη και εντός του 2018.
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της εταιρείας, Chris Concannon, έχει αναφέρει κατά το παρελθόν την πρόθεση για επέκταση και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα εκτός του Bitcoin.
Οι τιμές των Bitcoin και Ethereum διαπραγματεύονται επί του παρόντος γύρω από τα 6.800 και 280 δολάρια ανά μονάδα, στις αμερικανικές πλατφόρμες.

Διαβάστε: Κι όμως, το Bitcoin λειτουργεί πλέον ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης