Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος τον Αύγουστο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος τον Αύγουστο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο σύνθετος PMI
Παρά την οριακή άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι προσδοκίες για το ερχόμενο έτος υποχώρησαν σε χαμηλά 23 μηνών
Οριακή άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/9) στοιχεία της Markit, συνεχίζοντας τη σταδιακή ανάκαμψη των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,5 μονάδες, έναντι 54,3 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον δείκτη ωστόσο να βρίσκεται αρχετά χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές του τρέχοντος έτους.
Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στην έρευνα της Markit ανέφεραν επιτάχυνση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα με τον σχετικό δείκτη της Ιρλανδίας να σκαρφαλώνει σε υψηλά επτά μηνών, στις 58,4 μονάδες.
Τόσο ο δείκτης της Γερμανίας όσο και αυτός της Γαλλίας διαμορφώθηκαν υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, και συγκεκριμένα στις 55,6 και 54,9 μονάδες αντίστοιχα.
Τα επίπεδα των νεών εργασιών εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένα, με τον ρυθμό ανάπτυξης να βελτιώνεται οριακά σε σχέση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο οι προοπτικές των επιχειρήσεων για τους ερχόμενους μήνες παρέμειναν αποδυναμωμένες.
Μάλιστα, ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 μηνών, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν τη μελλοντική δραστηριότητα.
Παρά τις υποτονικές προοπτικές, οι εταιρείες συνέχισαν να προσλαμβάνουν εργατικό δυναμικό, με τον υποδείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλά έξι μηνών, καθώς η Γερμανία ηγήθηκε μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης στη στελέχωση των επιχειρήσεών της.
«Τα στοιχεία οτυ PMI για την Ευρωζώνη δείχνουν ότι η πρόσφατη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των νεών παραγγελιών και της απασχόλησης επεκτάθηκε και τον Αύγουστο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «το επιχειρηματικό κλίμα έγινε περισσότερο άστατο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης