Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,64% και τα 77,67 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,64% και τα 77,67 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,96% στα 69,20 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (5/9) το πετρέλαιο, καθώς ο αντίκτυπος από τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχοπτώσεις στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικό ενδέχεται να είναι πιο περιορισμένος σε σχέση με ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,67 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,96% στα 69,20 δολ. ανά βαρέλι.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν, καθώς δεκάδες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεναν κλειστές εν αναμονή της τροπίκης καταιγίδας Gordon, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.
Ωστόσο, η καταιγίδα κατευθύνθηκε προς την ανατολική πλευρά του Κόλπου, περιορίζοντας την απειλή για τους παραγωγούς που βρίσκονται στη δυτική πλευρά.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις που αφορούν τις αναδυόμενες αγορές, με τον αναλυτή της AxiTrader, Greg McKenna, να εκτιμά ότι εάν η σχετική κρίση εξελιχθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνο τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, αλλά και τη συνολική ζήτηση.
«Εάν οι αναδυόμενες αγορές χειροτερεύσουν, αυτό θα επηρεάσει την αγορά αργού πετρελαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Greg McKenna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης