Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υποχώρηση στις πωλήσεις αργού της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο 2018

Νέα υποχώρηση στις πωλήσεις αργού της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο 2018
Νέα υποχώρηση στις πωλήσεις αργού της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ 
Οι πωλήσεις αργού της Βενεζουέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν τον Αύγουστο 2018 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι εξαγωγές δύο από τις κύριες μονάδες της χώρας της Νότιας Αμερικής μειώθηκαν μετά από διακοπή λειτουργίας λιμανιού λόγω σύγκρουσης δεξαμενόπλοιων, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters Trade Flows.
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας Petróleos de Venezuela SA, γνωστή ως PDVSA και οι κοινοπραξίες της τον προηγούμενο μήνα εξήγαγαν κατά μέσο όρο 468.300 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού σε 30 φορτία στους πελάτες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα στοιχεία. Το σύνολο ήταν το τρίτο μικρότερο μηνιαίο φέτος.
Οι μεταφορές πετρελαίου του PDVSA επηρεάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τους περιορισμούς εξαγωγών στο κύριο πετρελαϊκό λιμάνι της χώρας, Jose, μετά από μια σύγκρουση δεξαμενόπλοιων, που ανάγκασε την κρατική επιχείρηση να σταματήσει τις εργασίες σε μία από τις τρεις θέσεις της.
Το πρόβλημα της αποβάθρας Jose ήρθε καθώς η χώρα προσπάθησε να αντιστρέψει μια σειρά απωλειών στις εξαγωγές πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της φθίνουσας παραγωγής, λόγω σοβαρής έλλειψης επενδύσεων στην ενεργειακή της υποδομή και των προσπαθειών κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από τους πιστωτές.
Η PDVSA ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εκτροπή δεξαμενόπλοιων που περιμένουν για φόρτωση στο Jose στο κοντινό τερματικό σταθμό του Puerto la Cruz.
Η κρατική εταιρεία τον περασμένο μήνα εξήγαγε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού Merey και τρία φορτία 500.000 βαρελιών αργού Zuata. Και οι δύο προέρχονται από την ζώνη Orinoco, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης