Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γρήγορη και κατάλληλη» απάντηση υπόσχεται στον Assad η Ουάσιγκτον, αν γίνει χρήση χημικών

«Γρήγορη και κατάλληλη» απάντηση υπόσχεται στον Assad η Ουάσιγκτον, αν γίνει χρήση χημικών
Ευθεία προειδοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης στον Σύρο Πρόεδρο 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν «γρήγορα και κατάλληλα» σε περίπτωση που ο Σύρος Πρόεδρος Bashar al-Assad προχωρήσει σε χρήση χημικών όπλων στο Ιντλίμπ –τελευταίο προπύργιο της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης–, προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος.
«Ξεκαθαρίζουμε ότι παραμένει αταλάντευτη θέση μας πως εάν ο πρόεδρος Bashar al-Assad επιλέξει να χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που υπονοεί σαφώς στρατιωτική δράση.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump προειδοποίησε τον Bashar al Assad και τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν, να μην επιτεθούν στην επαρχία Ιντλίμπ, επισημαίνοντας πως σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί.
«Ο Πρόεδρος Bashar al Assad της Συρίας δεν πρέπει (ενεργώντας) ριψοκίνδυνα να επιτεθεί στην Επαρχία Ιντλίμπ.
Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος από ανθρωπιστική άποψη αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν.
Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.
Σημειώνεται πως χθες το Ιράν ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες πρέπει να «εκκαθαριστούν» από την Ιντλίμπ, την ώρα που Συρία και Ρωσία μελετούν το πώς θα ανακτήσουν τον τελευταίο εναπομείναντα μεγάλο θύλακα υπό τον έλεγχο οργανώσεων ανταρτών.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξαγάγουν μια επιχείρηση κατά φάσεις και ήδη περικυκλώνουν τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης