Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ελληνική κοινωνία δεν πιστεύει τον Τσίπρα - Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ελληνική κοινωνία δεν πιστεύει τον Τσίπρα - Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα
«Έφθασε η ώρα να μιλήσουμε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Απόλυτη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει ως βασικό στόχο να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε, για μία ακόμη φορά, σφοδρή επίθεση εφ' όλης της ύλης, ενάντια στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος, μάλιστα, το πρόσφατο «σήριαλ» της δίωξης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σ. Ζαχαράκη,  υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ανάγκη να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και προσέθεσε ότι ο Κ. Βαξεβάνης είναι «απόλυτα ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και επίσημος λασπολόγος της κυβέρνησης».
Προσέθεσε ακόμη ότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και το βασικό ζήτημα είναι να υπάρξει συζήτηση για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «η ΝΔ θα απαντήσει σε κάθε προσωπική επίθεση και εγώ θα υπερασπιστώ τόσο την οικογένειά μου όσο και τα στελέχη του κόμματος».
Για την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη στην υπόθεση Φλώρου, είπε ότι "ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος.
Τα υπόλοιπα θα τα βρουν στην Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη".
Αναφερόμενος στις υποθέσεις διαφθοράς είπε ότι "Βλέπουμε μία στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα με βραχίονα τον συγκεκριμένο εκδότη».

Οι «υποσχέσεις» Τσίπρα και οι προτάσεις της ΝΔ

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ότι έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια, έχοντας ως βασικό στόχο τη μείωση της φορολογίας και τη στήριξη των κόπων των Ελλήνων αλλά και την ίδια την οικονομία.
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκτίμησε ότι στην επικείμενη ΔΕΘ θα «τάξει πολλά περισσότερα» από αυτά που είχε τάξει – αξίας 12 δις. ευρώ – πριν εκλεγεί.
«Όμως τον κ. Τσίπρα δεν τον πιστεύει ο ελληνικός λαός.
Θα τάξει ακόμη περισσότερα γιατί ξέρει ότι θα χάσει (σ.σ.: στις εκλογές)».

Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα

Ανήγγειλε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε μείωση των εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος 4ετίας, ενώ θα καταργήσει τον «Νόμο Κατρούγκαλου».
Προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από την κρίση, ούτε έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της.
Όμως η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματά της και η έξοδος από το πρόγραμμα ήταν τυπική.
«Η Ελλάδα με 4,5% επιτόκιο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές.
Ο κ. Τσίπρας έχει προσωπική ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος.
Βγήκαμε από το μνημόνιο αλλά έχουμε βαριές μεταμνημονιακές υποχρεώσεις.
Δικός μας στόχος είναι η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και θα το πράξουμε εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

Η ΝΔ δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους

Η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα αλλά θα σταματήσει τις αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ οι προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει θα γίνουν με βάση που έχει ανάγκη το δημόσιο, όπως για παράδειγμα στην υγεία και την παιδεία.
Και σε αυτό το επίπεδο επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν δρα με αριστερό ή οποιοδήποτε πολιτικό τρόπο αλλά ως «καθεστώς εξουσίας».
Επίσης τόνισε ότι στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργούς, ενώ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι «πέρασε και δεν ακούμπησε».
«Θέλω να εκπλήξω ευχάριστα τους ανθρώπους που ξέρω ότι μπορεί να με ψηφίσουν και ας μην ανήκουν στη ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές θέσεις θα κυβερνήσω με τη γενιά μου, αλλά θα υπάρξουν και πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στη ΝΔ.
Δεν είναι μόνο το υπουργικό συμβούλιο αυτό που έχει σημασία, είναι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ κ.α.
Θέλω να κάνω αξιοκρατικές επιλογές.
Δεν έχω να εξαργυρώσω γραμμάτια», προσέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΜΔ

Επανέλαβε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά εάν αυτή έχει κυρωθεί από την τρέχουσα Βουλή θα «σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας.
Εάν η συμφωνία κυρωθεί, θα πρέπει να είμαι έντιμος, δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών.
Εάν δεν κυρωθεί, όμως, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να αλλάξουμε όλα τα προβληματικά σημεία της».

Οι προτάσεις για την Παιδεία

Σε ότι αφορά στις αλλαγές για την Παιδεία είπε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.
«Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων.
Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του.  
Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο.
Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει.  
Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης