Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επαναφέρει τις συστάσεις για την Tesla η Goldman Sachs, ορίζει τιμή-στόχο στα μόλις 210 δολάρια

Επαναφέρει τις συστάσεις για την Tesla η Goldman Sachs, ορίζει τιμή-στόχο στα μόλις 210 δολάρια
«Bear» για τη μετοχή της Tesla η Goldman Sachs
Στην επαναφορά των συστάσεων για την Tesla προχωρά η Goldman Sachs, με μία άκρως «bearish» πρόβλεψη για τη μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ειδικότερα, η τράπεζα «βλέπει» πτώση της μετοχής στα μόλις 210 δολάρια το επόμενο δωδεκάμηνο, από 290-300 που διαπραγματεύεται τις τελευταίες ημέρες.
Η σύσταση, φυσικά, είναι «sell».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση έχει εκφραστεί από τη JPMorgan, ήτοι 195 δολάρια!!
Η τιμή της μετοχής, στις 16:40:



Η κεφαλαιοποίηση μετά βίας ξεπερνά πλέον τα 50 δισεκ. δολάρια.
Όπως διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, η BlackRock Capital Appreciation είχε καταθέσει πρόταση για την εκλογή ενός ανεξάρτητου προέδρου στο «τιμόνι» της Tesla, νωρίτερα μέσα στο έτος.
Βέβαια, υπενθυμίζεται, στην ετήσια γενική συνέλευση της Tesla νωρίτερα μέσα στο 2018, οι μέτοχοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Elon Musk στην ηγεσία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στις 26 Αυγούστου 2018, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla εγκατέλειψε την ιδέα εξόδου της εταιρείας από τη Wall Street, πραγματοποιώντας «στροφή» 180 μοιρών.
Η απόφασή του να αποδίδεται εν μέρει στα σχόλια των μετόχων και τις ανησυχίες, πως πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία.
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες γνωστοποιήθηκε πως η Morgan Stanley ανέλαβε τη διαδικασία εξόδου από τις χρηματιστηριακές αγορές, λίγες ημέρες αφότου η αμερικανική τράπεζα έβαλε τέλος στις συστάσεις και τι σχετικές εκθέσεις για την Tesla -όπως και η Goldman Sachs.




Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 4 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης