Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριακή αύξηση κερδοφορίας για τη Eurobank Κύπρου το α’ εξάμηνο 2018, στα 24,1 εκατ. ευρώ

Οριακή αύξηση κερδοφορίας για τη Eurobank Κύπρου το α’ εξάμηνο 2018, στα 24,1 εκατ. ευρώ
Στα 24,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το εξάμηνο του 2018
Στα 24,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank Κύπρου το πρώτο εξάμηνο του 2018. έναντι κερδών 23,5 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Η τράπεζα έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 26,4%.
Επίσης, η τράπεζα παρουσιάζει σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4.383εκ και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 28%.
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,5%.
Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 30%.
«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Με την ευκαιρία των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Μιχάλης Λούης, δήλωσε:
«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά μας, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας.
H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι το άμεσο μέλλον της Κυπριακής οικονομίας είναι ελπιδοφόρο.
Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, η διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ούτως ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον που μπορεί να προκληθούν τόσο από εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης