Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά ο χρυσός μετά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο -0,57% και τα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά

Υποχωρεί ξανά ο χρυσός μετά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο -0,57% και τα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά
Το δολάριο ΗΠΑ σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Αυγούστου του 2018
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (4/9) ο χρυσός, αντιστρέφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα εντός της ημέρας, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο που καταγράφει το αμερικανικό δολάριο.
Ειδικότερα, περί τις 11:17 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,57% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας ξανά κάτω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,37% έναντι του γεν Ιαπωνίας, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στις 95,50 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Αυγούστου του 2018.
Οι αναταραχές που επικρατούν στις αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στο δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως εντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθιστούν το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Παράλληλα, στο επίκεντρο τον επενδυτών παραμένουν και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η κυβέρνηση Trump εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αργότερα εντός της εβδομάδας.
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά παραμένουν επίσης σε αδιέξοδο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα, με τον αμερικανό πρόεδρο να απειλεί ότι θα αφήσει τον Καναδά έξω από τη νέα συμφωνία που ήδη διαπραγματεύεται με το Μεξικό.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο χρυσός κατέγραψε την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία του πτώση, κλείνοντας στο -2,2%, την ίδια στιγμή που οι συνολικές απώλειες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ανέρχονται κοντά στο -9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης