Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin επιθυμεί ευημερία της ΕΕ, όχι διάλυσή της

Ρωσία: Ο Putin επιθυμεί ευημερία της ΕΕ, όχι διάλυσή της
Ο Ρώσος Πρόεδρος επιθυμεί ευημερία της ΕΕ, όχι διάλυσή της
Η ρωσική κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την εκτίμηση του Emmanuel Macron ότι ο Vladimir Putin επιδιώκει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε στον Γάλλο Πρόεδρο το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας ότι, αντίθετα, ο Ρώσος Πρόεδρος και η χώρα επιθυμούν την ανάπτυξη, την ευημερία και την σταθερότητα του μπλοκ.
Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση SVT, ο Emmanuel Macron σημείωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος οραματίζεται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κρεμλίνου.
"Φυσικά και ο Πρόεδρος έχει μιλήσει για αυτό, ότι ενδιαφερόμαστε, ώστε η επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι αναπτυσσόμενη, ευημερούσα, προβλέψιμη και σταθερή.
Επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την ΕΕ ", απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov,
Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Ρωσίας ως προς τον όγκο συναλλαγών, παρότι "βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής η Κίνα". Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου επεσήμανε επίσης ότι οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας "έχουν ψυχρανθεί αρκετά" όχι με ευθύνη της ρωσικής πλευράς.
"Νομίζουμε" ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ είτε της Ρωσίας, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το πλαίσιο σεβασμού του Putin προς τον Macron "ανταποκρίνεται απολύτως στην βάση της αμοιβαιότητας" δήλωσε, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των δύο ηγετών δεν έχουν δημιουργηθεί μόνο εποικοδομητικές σχέσεις εργασίας, αλλά και καλές προσωπικές σχέσεις.
Αυτό τους βοηθά να συζητούν αρκετά οξυμένα ζητήματα, ακόμη αν και μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, παρατήρησε.

Διαβάστε: Σε «ελεύθερη πτώση» η δημοτικότητα του Macron, κατρακυλάει στο 34%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης