Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητη η παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο 2018, στα 11,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ρωσία: Αμετάβλητη η παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο 2018, στα 11,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Αμετάβλητη η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, τον Αύγουστο 2018
Αμετάβλητη -σε μηνιαία σύγκριση- παρέμεινε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία τον Αύγουστο 2018, στα 11,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας στη Μόσχα.
Επισημαίνεται πως ΟΠΕΚ και Ρωσία συμφώνησαν τον περασμένο Ιούνιο να μετριάσουν τις περικοπές παραγωγής που έχουν επιβληθεί από τις αρχές του 2017.
Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο του 2018 αυξήθηκε κατά 220 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά δύο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 862 εξέδρες.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στις πιθανές διακοπές που μπορεί να φέρουν στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν οι αμερικανικές κυρώσεις, δημιουργώντας σταδιακά έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά.
Σημειώνεται ότι το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός ΟΠΕΚ, παρέχοντας περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αγορά, όγκος που ισοδυναμεί με το 2,5% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης