Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin απαιτεί επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων από τους Ρώσους ολιγάρχες

tags :
Ο Putin απαιτεί επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων από τους Ρώσους ολιγάρχες
Επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων ζητά από τους ολιγάρχες ο Ρώσος Πρόεδρος 
Συμβολή των «ολιγαρχών» στη ρωσική οικονομία απαιτεί ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, στον απόηχοι της απόφασής του να «παγώσει» τα σχέδια για αυξήσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η ρωσική κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει τους επιχειρηματίες να «ρίξουν» 120 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις έως τα τέλη της θητείας του Vladimir Putin.
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 15% με 20% και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο του Ρώσου προέδρου να αυξήσει τη συμβολή των συνολικών επενδύσεων στο 25% του ΑΕΠ- τα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Εάν το πετύχει θα δώσει τονωτική ένωση στην οικονομία, σε μία περίοδο, που εξακολουθεί να δοκιμάζεται από κυρώσεις, ενώ θα αφήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις με λιγότερο ρευστό προς επιστροφή στους μετόχους.
Σύμφωνα με στοιχεία, από τις αρχές του έτους οι 23 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 8,735 δισ. δολάρια, παρά τη διεθνή αναταραχή, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο και το ρούβλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης