Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής ΟΠΕΚ - Στο -0,28% και τα 77,42 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αυξημένης παραγωγής ΟΠΕΚ - Στο -0,28% και τα 77,42 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% στα 69,58 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο κατά την έναρξη της εβδομάδας, εν μέσω αυξημένης παραγωγής στις χώρες του ΟΠΕΚ, την ίδια στιγμή που οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν παραμένουν στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,42 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% στα 69,58 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο του 2018 αυξήθηκε κατά 220 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι οι εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά δύο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 862 εξέδρες.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στις πιθανές διακοπές που μπορεί να φέρουν στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν οι αμερικανικές κυρώσεις, δημιουργώντας σταδιακά έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά.
Σημειώνεται ότι το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός ΟΠΕΚ, παρέχοντας περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αγορά, όγκος που ισοδυναμεί με το 2,5% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης