Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Έρχεται διόρθωση για το χρυσό βραχυπρόθεσμα - Αλλά τα επόμενα χρόνια θα σκαρφαλώσει έως και τα 3400 δολάρια - Παραμείνετε long στο πολύτιμο μέταλλο, συστήνει και η Morgan Stanley

Citigroup: Έρχεται διόρθωση για το χρυσό βραχυπρόθεσμα - Αλλά τα επόμενα χρόνια θα σκαρφαλώσει έως και τα 3400 δολάρια - Παραμείνετε long στο πολύτιμο μέταλλο, συστήνει και η Morgan Stanley
Στα 2.400 δολάρια εκτιμά πως θα ανέλθει το 2012 ο χρυσός η Citigroup, ενώ εντός των ερχόμενων ετών βλέπει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να ανέρχεται έως και τα 3.400 δολάρια ανά ουγγιά.
Ωστόσο, ο Tom Fitzpatrick, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup προειδοποιεί πως βραχυπρόθεσμα η τιμή του χρυσού θα υποχωρήσει, καθώς θα εισέλθει σε τροχιά διόρθωσης, προτού αρχίσει εκ νέου να κινείται ανοδικά.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Fitzpatrick, είναι ορατός ο κίνδυνος ο χρυσός στο άμεσο μέλλον να διορθώσει στα επίπεδα των 1.600 δολαρίων ανά ουγγιά, γεγονός το οποίο θα σημάνει μια νέα αγοραστική ευκαιρία.
Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα, τα συμβόλαια του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων κατέγραψαν απώλειες 3,5%, ήτοι η μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση πτώση από τις 18 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά τους και οι αναλυτές της Morgan Stanley συστήνουν προς τους επενδυτές να παραμείνουν long στο χρυσό, εν μέσω αβεβαιότητας για το αν θα υπάρξει νέος - τρίτος κατά σειρά - γύρος ποσοτικής χαλάρωσης εκ μέρους της Fed για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
"Η τάση για να παραμείνετε long στο χρυσό παραμένει ανέπαφη", συμβουλεύει χαρακτηριστικά τους επενδυτές η Morgan Stanley.
"Oι κεντρικές τράπεζες θα αγοράσουν 300 μετρικούς τόνους χρυσού κατά το τρέχον έτος", προβλέπει με τη σειρά της η Royal Bank of Scotland.
"Κίνα, Ρωσία και Ινδία είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού. Ελβετία, Γαλλία και Ολλανδία είναι στον αντίποδα οι μεγαλύτερο πωλητές", αναφέρει στο τελευταίο της report η RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης