Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα τίθενται οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν

Σε αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα τίθενται οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν
Το Σάββατο (1/9), το Ιράν ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση της βαλλιστικής του ικανότητας και την ανάπτυξη πυραύλων τύπου κρουζ
Αν και θεωρεί, πως ένας πόλεμος δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολαχ, Ali Khamenei κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύουν την αποτρεπτική τους ισχύ, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ.   
Το Σάββατο (1/9), το Ιράν ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση της βαλλιστικής του ικανότητας και την ανάπτυξη πυραύλων τύπου κρουζ αλλά και για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς.
«Με βάση πολιτικούς υπολογισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα ενός πολέμου αλλά οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση ... και να αυξήσουν το προσωπικό τους και τις ικανότητες εξοπλισμού τους», σημείωσε ο Khamenei, όπως ανέφερε ο διαδικτυακός του τόπος.
«Ο ανώτατος ηγέτης είπε ... ότι οι μονάδες εναέριας άμυνας είναι ένα πολύ ευαίσθητο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων και στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του εχθρού και τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η ετοιμότητα και οι δυνατότητές τους»,αναφέρει η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.
Τα στρατιωτικά σχέδια του Ιράν ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, μία ημέρα μετά την απόρριψη της γαλλικής έκκλησης για διαπραγματεύσεις επί των μελλοντικών πυρηνικών σχεδίων της Τεχεράνης
Ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani δήλωσε τον Αύγουστο του 2018 ότι η στρατιωτική ενίσχυση  της Ισλαμικής Δημοκρατίας ήταν αυτό που αποθάρρυνε την Ουάσινγκτον να την επιτεθεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης