Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Η κυβέρνηση καταργεί υπουργεία, λίγο πριν την έλευση του ΔΝΤ - Νέα μέτρα λιτότητας αύριο (3/9)

Αργεντινή: Η κυβέρνηση καταργεί υπουργεία, λίγο πριν την έλευση του ΔΝΤ - Νέα μέτρα λιτότητας αύριο (3/9)
Η κυβερνητική αναδιάρθρωση έρχεται, αφού ο Macri ζήτησε από το ΔNT να επιταχύνει τις εκταμιεύσεις του δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων
Την κατάργηση αρκετών υπουργείων σχεδιάζει ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, σε μία προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να αντιμετωπίσει τη νομισματική κρίση.
Όπως αναφέρει το Reuters,  που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν 10 με 13 υπουργεία.
Τα υπουργεία Επιστημών, Πολιτισμού, Ενέργειας, Γεωργίας και Τουρισμού θα σταματήσουν να υφίστανται ως ανεξάρτητες οντότητες.
Η αναφερθείσα κυβερνητική αναδιάρθρωση έρχεται, αφού ο Macri ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιταχύνει τις εκταμιεύσεις του δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί με την επιβολή λιτότητας και ο υπουργός Οικονομικών Nicolas Dujovne αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά οικονομικών μέτρων τη Δευτέρα (3/9/2018).
Μέχρι στιγμής εκπρόσωποι του προέδρου της Αργεντινής και του υπουργείου Οικονομικών της χώρας δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης