Τις «κοινωνικές ασθένειες» της ΕΕ κατήγγειλε ο ηγέτης της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski

Τις «κοινωνικές ασθένειες» της ΕΕ κατήγγειλε ο ηγέτης της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski
Ο επί της ουσίας ηγέτης της Πολωνίας διαβεβαίωσε πως η χώρα του θέλει να παραμείνει μέλος της ΕΕ
Τις «κοινωνικές ασθένειες» που κατατρώγουν την ΕΕ, κατήγγειλε ο αρχηγός των Πολωνών συντηρητικών και ντε φάκτο ηγέτης της χώρας από το 2015, Jaroslaw Kaczynski
Διαβεβαίωσε πάντως ότι η Πολωνία θέλει να παραμείνει μέλος της Ένωσης.
Ο πρόεδρος του Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), ηλικίας 68 ετών, κατέφυγε στη συνηθισμένη αντιευρωπαϊκή κορώνα του την ώρα που η πολωνική κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μετά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
«Οι Πολωνοί θέλουν να είναι στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Πολωνία είναι έτοιμη να επωμισθεί τα βάρη που πάνε μαζί.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη της Δύσης και να αφήσουμε να μολυνθούμε από τις κοινωνικές ασθένειες που κατατρώγουν» την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Kaczynski χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Ο Jaroslaw Kaczynski σήμανε σήμερα στη Βαρσοβία την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, για τις οποίες δήλωσε πως θα είναι «μια μεγάλη μάχη» για το κόμμα του, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως εξακολουθεί να έχει ισχυρή υποστήριξη μεταξύ των Πολωνών.
«Οι Πολωνοί είναι ένα φιλόδοξο έθνος και γνωρίζουν πως η ΕΕ είναι η συντομότερη οδός για να βελτιώσουν την άνεση της ζωής τους», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της ερχόμενης χρονιάς.
Ο  Kaczynski ο οποίος είχε κάνει λίγες δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας προβλημάτων υγείας, κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου του PiS, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το φθινόπωρο του 2015.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS