Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στην 83η ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα της δικής μας κυβέρνησης - Περνάμε σε νέα εποχή

Τσίπρας: Στην 83η ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα της δικής μας κυβέρνησης - Περνάμε σε νέα εποχή
Η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ιδιάιτερα για τη Μακεδονία και τη Θράκη
«Φέτος στην 83η ΔΕΘ θα παρουσιάσω το πρόγραμμα της δικής μας κυβέρνησης» τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντηση του με παραγωγικούς φορείς της χώρας στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενο στον «ιδιαίτερο συμβολισμό» της φετινής ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η 83η ΔΕΘ «σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή για την Ελλάδα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια».
Σημείωσε ακόμη πως το ζητούμενο είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων.
«Θα σας ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή» είπε, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε μία περίοδο όπου μπορούμε να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε».
«Για πρώτη φορά, μετά από οκτώ χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που - όπως είπε - την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Εχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης με προτεραιότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης στη διάρκεια της σύσκεψης.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης και «καρδιά» της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.
Για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
Είπε ακόμη πως η σημερινή σύσκεψη αποδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη δεν «ο φτωχός συγγενής» της πρωτεύουσας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και πως η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης