Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το 49% των Αμερικανών ζητά από το Κογκρέσο την καθαίρεση Trump από τον Λευκό Οίκο

Washington Post: Το 49% των Αμερικανών ζητά από το Κογκρέσο την καθαίρεση Trump από τον Λευκό Οίκο
Το 53% πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές
Την καθαίρεση του από το αξίωμα του αμερικανού προέδρου επιθυμεί το 50% των αμερικανών ενώ ένας στους δέκα αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του.
Δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, αποκαλύπτει ότι μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου Trump όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση των δύο μέσων, τον Απρίλιο, το ποσοστό έφτανε στο 40% με το 56% να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 26-29 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του, Paul Manafort για τραπεζική και φορολογική απάτη και την παραδοχή του πρώην προσωπικού του δικηγόρου του ότι φοροδιέφευγε και παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.
Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) είπε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης του Trump ενώ το 46% διαφωνεί με αυτήν την πρόταση.
Το 53% πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Robert Muller για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές.
Ωστόσο, το 35% των Αμερικανών πιστεύει αντιθέτως ότι ο πρόεδρος δεν επιχείρησε να παρέμβει στην έρευνα αυτή, την οποία αποκαλεί "κυνήγι μαγισσών".
Πάνω από έξι στους δέκα (63%) είπαν ότι στηρίζουν την έρευνα του Muller.
Τα ποσοστά του Trump βελτιώνονται όταν οι ερωτήσεις αφορούσαν θέματα οικονομίας: το 45% εγκρίνει τους χειρισμούς του, όμως ακριβώς το ίδιο ποσοστό τους αποδοκιμάζει.
Η δημοτικότητα του προέδρου ποικίλλει, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων: το 78% των Ρεπουμπλικάνων τον επιδοκιμάζουν, ενώ το 93% των Δημοκρατικών και το 59% των ανεξάρτητων τον αποδοκιμάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης