Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.206,7 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση 2,2% τον Αύγουστο

tags :
Άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.206,7 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση 2,2% τον Αύγουστο
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ στο σύνολο του Αυγούστου διολίσθησε κατά 2,2%, καταγράφοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα
Με οριακή άνοδο, μετά το τριήμερο πτωτικό σερί- έκλεισε σήμερα (31/8/2018) ο χρυσός, σημειώνοντας, ωστόσο, την πέμπτη διαδοχική μηνιαία του πτώση, λόγω της ανόδου του δολαρίου, αλλά και των αυξημένων προσδοκιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Το δολάριο σημειώνει σήμερα άνοδο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.
Για χρόνια, στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της χρήσης του δολαρίου των ΗΠΑ ως παγκόσμιου νομίσματος, οι αναδυόμενες αγορές ήταν ένας ευπρόσδεκτος προορισμός για τους «πεινασμένους» για αποδόσεις επενδυτές.
Όμως πολλοί "προσγειώθηκαν" απότομα για πρώτη φορά μετά την κινεζική υποτίμηση το 2015 με το δολάριο να ενισχύεται ραγδαία και τις αναδυόμενες αγορές να καταρρέουν.
Το «επεισόδιο» επαναλαμβάνεται τους τελευταίες μήνες, με το ισχυρότερο δολάριο να συμπαρασύρει στην κρίση τις αναδυόμενες αγορές, ιδίως αυτές στην Τουρκία και την Αργεντινή.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ελαφρώς καλύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά αλλά και πάλι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018 ήταν η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2018.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 96,2 μονάδες, αντί των 95,3 μονάδων που είχαν αναφερθεί αρχικά, από 97,9 τον Ιούλιο.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,70 δολ. ή 0,1% στα 1.206,7 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε διολισθήσει στα 1.205 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,16 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 95,1 μονάδες.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ στο σύνολο του Αυγούστου διολίσθησε κατά 2,2%, καταγράφοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα -το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων απωλειών από τον Φεβρουάριο του 2013.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά.
Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των νέων διαπραγματεύσεων που έχουν σήμερα ΗΠΑ και Καναδάς για την αναθεώρηση της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Χθες, οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησα να συναντηθούν εκ νέου σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν και να επιχειρήσουν να βρουν λύση στις τελευταίες τους διαφωνίες και ενστάσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης