Τελευταία Νέα
old

Παπανάτσιου: Μεμονωμένες περιπτώσεις οι αυξήσεις ΕΝΦΙΑ σε κάποιες λαϊκές γειτονιές

Παπανάτσιου: Μεμονωμένες περιπτώσεις οι αυξήσεις ΕΝΦΙΑ σε κάποιες λαϊκές γειτονιές
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις αναφερόμενη στις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ σε κάποιες λαϊκές γειτονιές
Τη μείωση στις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ του 2018 (σε σχέση με πέρυσι) αλλά και τη μείωση του συγκεκριμένου φόρου σε «λαϊκές» περιοχές, όπως της δυτικής Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια μείωση στις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι το πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι «επειδή θέλαμε να δούμε κάποια ελάφρυνση και στη μεσαία περιουσία μειώσαμε το "ταβάνι" του συμπληρωματικού φόρου, δηλαδή ο συμπληρωματικός φόρος, που ξεκινούσε από τις 200.000 και πάνω, τώρα ξεκινάει από τις 250.000 και πάνω».
Ερωτηθείσα σχετικά, η υφυπουργός επισήμανε ότι στις «λαϊκές« περιοχές δεν υπήρξε αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Εξαίρεση αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου μπορεί να υπάρχει κάποια αύξηση, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις που υπάρχει αναβάθμιση της περιοχής για κάποιους λόγους.
Όμως, όπως διευκρίνισε η κ. Παπανάτσιου, «αυτό δεν συμβαίνει σε όλη την περιοχή» και έδωσε ως παράδειγμα μια περιοχή του Περιστερίου Αττικής (Ελευθερίου Βενιζέλου με Ρούπελ) που «είδε» μείωση του ΕΝΦΙΑ.
«Από την άλλη, λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι όλες μειωμένες (σ.σ. ο ΕΝΦΙΑ).
Η δυτική Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο είναι μειωμένη», υπογράμμισε η υφυπουργός.
Αναφερόμενη στο πεδίο των νέων αντικειμενικών αξιών, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, «μέχρι 31/12 παραμένουν σε όλους τους φόρους και τα τέλη, υπάρχουν οι παλιές αντικειμενικές».
Σημείωσε ακόμη ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019, το θέμα των δημοτικών τελών εξαρτάται από τους δήμους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τιμή θα είναι αυτή που είναι αλλά ο συντελεστής μπορεί να είναι διαφορετικός για να μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης