Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους για Πειραιώς στα 3,2 ευρώ και Εθνική στα 0,29 ευρώ η HSBC - Αυξάνει στα 1,25 ευρώ για Eurobank

Μειώνει τις τιμές στόχους για Πειραιώς στα 3,2 ευρώ και Εθνική στα 0,29 ευρώ η HSBC - Αυξάνει στα 1,25 ευρώ για Eurobank
Η HSBC αναβαθμίζει την αξιολόγηση για τις τρεις ελληνικές τράπεζες, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς σε "buy" (αγορά) από "hold" (διακράτηση) προηγουμένως
Σε μείωση των τιμών στόχων για τις μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής προχώρησε η HSBC, ενώ για την Eurobank την αύξησε.
Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 0,29 ευρώ από 0,32 ευρώ προηγουμένως, ενώ η νέα τιμή στόχος για την Πειραιώς είναι στα 3,2 ευρώ, από 3,4 ευρώ προηγουμένως.
Για την Eurobank, η νέα τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,25 ευρώ, από 1,02 ευρώ προηγουμένως.
Ωστόσο, η HSBC αναβαθμίζει την αξιολόγηση για τις τρεις ελληνικές τράπεζες, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς σε "buy" (αγορά) από "hold" (διακράτηση) προηγουμένως.
Oι αναλυτές της HSBC βλέπουν περιθώρια ανόδου, ωστόσο παραμένουν συντηρητικοί και αναμένουν μείωση της κερδοφορίας.
Όπως εξηγούν, στα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης, οι θετικοί μακροοικονομικοί καταλύτες αντισταθμίζονται από το περιορισμένο περιθώριο ελιγμών σε επίπεδο κεφαλαίων.
Η HSBC αναμένει αύξηση καταθέσεων, η οποία ωστόσο δεν θα αντισταθμίσει τις εκροές καταθέσεων του παρελθόντος, ενώ η ανάπτυξη των δανείων θα παραμείνει αρνητική.
Οι ανησυχίες για την εγχώρια πολιτική σκηνή, οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους και η μετάδοση πολιτικών προβλημάτων στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, προστέθηκαν στις πιέσεις που δέχθηκε ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος το τελευταίο τρίμηνο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η HSBC παραμένει Neutral για την Ελλάδα, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεσή της, ενώ έχει αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2018 στο 2,1% από 1,9% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης