Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο - Άνοδος 1,4% στα 69,51 δολ. ανά βαρέλι, 77,5 δολ. το Brent

Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο - Άνοδος 1,4% στα 69,51 δολ. ανά βαρέλι, 77,5 δολ. το Brent
Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων της ΕΙΑ, που έδειξαν μια μείωση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (29/8/2018) οι τιμές του πετρελαίου, ανερχόμενες μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο του μήνα, στον απόηχο των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), που έδειξαν μια μείωση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 686.000 βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια ήπια αύξηση των αποθεμάτων κατά 38.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 370.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 837.000 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 657.000 βαρέλια την ημέρα.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 98 σεντς ή 1,4%, στα 69,51 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Factset.
Την ίδια ώρα, -περί τις 21:45- το Brent ενισχυόταν κατά 1,6% στα 77,5 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ, Alaa al-Yasiri, δήλωσε σήμερα στο «Reuters» ότι ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τον Δεκέμβριο το κατά πόσον οι παραγωγοί θα μπορούν να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση του εφοδιασμού με πετρέλαιο από το Ιράν, μετά την έναρξη της ισχύος των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης τον Νοέμβριο.
Ο Yasiri προειδοποίησε ότι μια ξαφνική πτώση στις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές και στα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς.
«Μια απότομη πτώση των ιρανικών εξαγωγών αργού θα προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις και αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε.
«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί στην επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ, αλλά οι παραγωγοί πρέπει να βρουν τρόπους για να αναπληρώσουν το ιρανικό αργό πετρέλαιο που θα χάσει η αγορά», πρόσθεσε ο ίδιος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης