Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αύξηση των θέσεων «short» στον τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω… ιστορικών υψηλών στον Nasdaq

Αύξηση των θέσεων «short» στον τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω… ιστορικών υψηλών στον Nasdaq
Τα Hedge Funds δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν τις θέσεις «short» στον τεχνολογικό κλάδο
Ουκ ολίγοι επενδυτές δέχθηκαν καίριο πλήγμα -το τρέχον και το περασμένο έτος- εξαιτίας της πεποίθησης ότι οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών θα ακολουθήσουν καθοδική πορεία, με τα στοιχήματα εναντίον του κλάδου (θέσεις «short») να τους κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια.
Πρώτα στη λίστα τα hedge funds, τα οποία ακόμη προσπαθούν να ανακάμψουν από τις έντονες δυσκολίες που συνάντησαν μετά την άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Ωστόσο, για φέτος τουλάχιστον, τα hedge funds δε φαίνεται να «πήραν το μάθημά τους».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας S3 Partners, τα στοιχήματα κατά των μετοχών του γκρουπ FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google-Alphabet) έχουν αυξηθεί κατά 42% εντός του 2018, σε σύγκριση με το ποσό για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο!
Πλέον, το ποσό που έχει τοποθετηθεί αγγίζει τα 37 δισεκ. δολάρια έως την 28η Αυγούστου 2018, επισημαίνεται.
Να σχολιαστεί πως, σύμφωνα με σχετικά σχόλια αναλυτών, οι FAANG αφορούν περίπου το ήμισυ της ανόδου για τον Nasdaq από το περασμένο έτος.
Ειδικά η μετοχή της Netflix, έχει σχεδόν διπλασιαστεί εντός του 2018!
Τις περισσότερες θέσεις, σε ό,τι αφορά στο γκρουπ, συγκεντρώνει η Amazon, η οποία παραδόξως διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε ιστορικά υψηλά.
Ενδεικτικά, η Morgan Stanley «βλέπει» τη χρηματιστηριακή αξία της κολοσσιαίας εταιρείας στα 1,2 τρισεκ. δολάρια τους αμέσως επόμενους μήνες!




«Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ελπίζουν σε ένα sell-off«, σχολιάζει ο αναλυτής της S3, Ihor Dusaniwsky.
Εκτός του γκρουπ, οι περισσότερες θέσεις «short» για τον τεχνολογικό κλάδο εντοπίζονται στην Alibaba Group.





Διαβάστε: Πρώτη στις θέσεις «short» η μετοχή της Tesla, στη Wall Street

Goldman Sachs: Οι «αγαπημένες» μετοχές των hedge funds – Ξεχωρίζει η τεχνολογία

Ο τεχνολογικός κλάδος ξεχωρίζει στη λίστα των «αγαπημένων» μετοχών –της Wall Street– από πλευράς hedge funds, η οποία συντάσσεται από τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι κολοσσιαίες Facebook, Amazon, Microsoft και Alphabet.
Το παρακάτω «καλάθι» μετοχών έχει αποδώσει συστηματικά περισσότερο από τον δείκτη S&P 500 συνολικά τα τελευταία 17 χρόνια, επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Να σημειωθεί πως συμπεριλαμβάνονται αμφότερες «long» και «short» θέσεις, συνολικής αξίας ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων.



Τα 10 μεγαλύτερα hedge funds στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Bridgewater Associates, του θρυλικού επενδυτή Ray Dalio, παραμένει το μεγαλύτερο hedge funds στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση την έρευνα της εταιρείας HFM, η οποία έλαβε υπόψη της τα στοιχεία για το περασμένο έτος.
Ειδικότερα, η Bridgewater διαχειριζόταν 124,7 δισεκ. δολάρια έως το τέλος του 2017, ενώ το «βάθρο» συμπληρώνουν οι AQR Capital Management και Renaissance Technologies, με ποσό ύψους 89,98 δισεκ. και 57 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.
Ακολουθούν τα hedge funds JPMorgan Asset Management και Two Sigma Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 47,7 δισεκ. και 37,2 δισεκ. δολαρίων, αντίστοιχα.
Τη δεκάδα «κλείνουν» οι Elliot Management Corporation (35 δισεκ. δολάρια), Millennium Management (34,7 δισεκ. δολάρια), Adage Capital Management (32 δισεκ. δολάρια), Davidson Kempner Capital Management (30,9 δισεκ. δολάρια) και Baupost Group (29,5 δισεκ. δολάρια).
Τα hedge funds ή «αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου» στην ελληνική γλώσσα, αποτελούν επενδυτικά κεφάλαια που μπορούν να ενσωματώνουν μια ευρύτερη γκάμα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών προϊόντων, σε σχέση με άλλα επενδυτικά μοντέλα.
Είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένους επενδυτές όπως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Ιδρύματα, Πανεπιστημιακά κληροδοτήματα και επενδυτές με πολύ υψηλά ποσά προς επένδυση.
Το επιτρεπόμενο είδος των επενδυτών καθορίζεται από τις ρυθμιστικές αρχές της κάθε χώρας.
Τα hedge funds είναι συνήθως ανοιχτά, δηλαδή ο επενδυτής μπορεί να επενδύσει επιπλέον κεφάλαια ή να αποσύρει μέρος του κεφαλαίου του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Η αξία μιας επένδυσης σε hedge fund υπολογίζεται ως ποσοστό της καθαρής αξίας του ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι αυξήσεις και μειώσεις της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του αμοιβαίου κεφαλαίου αντικατοπτρίζονται άμεσα στο ποσό που ένας επενδυτής μπορεί αργότερα να αποσύρει.

Διαβάστε: Ποιες μετοχές προσελκύουν τα hedge funds - Που έχουν long και short θέσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης