Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): «Ορατή» μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Raab (Βρετανία): «Ορατή» μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit
Ο βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου παραμένει στόχος του
Μια συμφωνία για το Brexix βρίσκεται στο «οπτικό πεδίο» της Βρετανίας και της ΕΕ, δήλωσε σήμερα (29/8/2018) ο υπουργός Brexit, Dominic Raab, μιλώντας στους Βρετανούς βουλευτές.
Ερωτηθείς εάν θα επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο, ο Raab ανέφερε ότι αυτό παραμένει στόχος του, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχει «ένας βαθμός ευελιξίας» ως προς το ακριβές χρονοδιάγραμμα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Raab εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, ανακοινώνοντας τις κυβερνητικές συμβουλές προς τις επιχειρήσεις για το πώς να προετοιμαστούν για μια αποτυχία εξεύρεσης λύσης πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου 2019.
Ο ίδιος γνωστοποίησε σήμερα ότι την Παρασκευή (31/8) θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier.
Ο Raab εκτίμησε ακόμη ότι μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να προκληθεί από διάφορα γεγονότα, προσθέτοντας ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους.
Ο Raab δήλωσε ακόμη ότι η διαπραγματευτική στάση της Βρετανίας για το Brexit, που γνωστοποιήθηκε τον Ιούλιο, έλαβε μια ευλόγως θετική αντίδραση από άλλα μέλη της ΕΕ.
Ο βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να επιλέξει να παρακρατήσει κάποιες πληρωμές που οφείλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την έξοδό της από το μπλοκ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit, η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει στην ΕΕ μεταξύ 35 και 39 δισ. ευρώ κατά τις προσεχείς δεκαετίες.
Ωστόσο, ο Raab δήλωσε σήμερα ότι δεν αποτελούν όλα αυτά νομική υποχρέωση της Βρετανίας και ότι η πληρωμή μπορεί να καθυστερήσει εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Παράλληλα, ο Raab προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η ΕΕ επιδιώξει να τιμωρήσει το «City», αυτοί που θα επωφεληθούν είναι χρηματοπιστωτικά κέντρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Νομίζω ότι οι μόνοι νικητές θα είναι τα άλλα χρηματοπιστωτικά κέντρα , όπως το Τόκιο και η Νέα Υόρκη», δήλωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης