Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο, στα 68,53 δολ. ανά βαρέλι - Στα 76,3 δολ. το Brent

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο, στα 68,53 δολ. ανά βαρέλι - Στα 76,3 δολ. το Brent
Ορισμένοι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν κέρδη τους από την πρόσφατη άνοδο στον «μαύρο χρυσό»
Με πτώση έκλεισαν σήμερα (28/8/2018) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ορισμένοι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν κέρδη τους από την πρόσφατη άνοδο στον «μαύρο χρυσό».
Ωστόσο, οι απώλειες του πετρελαίου ήταν περιορισμένες, καθώς η εμπορική συμφωνία που επετεύχθη χθες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό μετριάζει τις ανησυχίες για τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
ΗΠΑ και Μεξικό ανακοίνωσαν χθες ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη NAFTA, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τις δύο χώρες και τον Καναδά.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, η συμφωνία θα λέγεται «Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού» και θα έχει διάρκεια 16 ετών, ενώ θα τίθεται σε αναθεώρηση κάθε έξι χρόνια.
Οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά δεν έχουν αρχίσει ακόμη, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εάν η χώρα είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί δίκαια, οι ΗΠΑ θα ήταν ανοιχτές σε μια συμφωνία.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια συμφωνία με τον Καναδά.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με πτώση 34 σεντς ή 0,5%, στα 68,53 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, -περί τις 22:15- το Brent υποχωρούσε κατά 0,2% στα 76,4 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό αργό σημείωσε συνολικά κέρδη 4,3%, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 5,6%.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω στήριξη στις τιμές του «μαύρου χρυσού» προσέφεραν τα στοιχεία που έδειξαν μια ήπια αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.
Η επιτροπή παρακολούθησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ διαπίστωσε πως οι παραγωγοί μείωσαν την παραγωγή κατά 9% περισσότερο από ό,τι έπρεπε.
Παράλληλα, η μείωση του ποσοστού συμμόρφωσης στο 109% τον Ιούλιο, από 120% τον Ιούνιο και 147% τον Μάιο, δείχνει ότι οι συμμετέχοντες μπορεί να αυξάνουν σταθερά την παραγωγή τους, αλλά με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης