Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Macron δεν μπορεί να καταλάβει την πραγματικότητα στην Τουρκία

Τουρκία: Ο Macron δεν μπορεί να καταλάβει την πραγματικότητα στην Τουρκία
Τουρκία κατά Macron για το «πανισλαμικό σχέδιο»
Επίθεση κατά του Γάλλου Προέδρου εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή τις δηλώσεις του Emmanuel Macron για «πανισλαμικό σχέδιο».
«Κάθε μέρα το σχέδιο του Τούρκου Προέδρου είναι ένα πανισλαμικό σχέδιο εντελώς αντιευρωπαϊκό, τα μέτρα του οποίου έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές μας», είχε πει ο κ. Macron, ζητώντας παράλληλα, να σταματήσει η διαδικασία ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης των πρέσβεων τη Δευτέρα στο Παρίσι, ζήτησε την «έξοδο από την υποκρισία» σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή Ενωση προτείνοντας, όπως το είχε κάνει και στο παρελθόν, «μία στρατηγική συμμαχία».
«Οι πρόσφατες δηλώσεις Macron για την χώρα μας δείχνουν για άλλη μία φορά ότι είναι μακριά από το να καταλάβει την πραγματικότητα στην Τουρκία.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία για μία πλήρη ένταξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Η υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ, η οποία άνοιξε το δρόμο το 2005 για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης