Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη για την επιστροφή ενός εκατομμυρίου προσφύγων η Συρία

Έτοιμη για την επιστροφή ενός εκατομμυρίου προσφύγων η Συρία
Η Ιορδανία ενθαρρύνει την εθελούσια επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους 
Έτοιμη να αναλάβει την επιστροφή ενός εκατομμυρίου προσφύγων στο έδαφός της εμφανίζεται η συριακή κυβέρνηση, έπειτα από τις προσπάθειες ανοικοδόμησης που θα υποστηρίξει η Ρωσία.
«Από το 2015, όταν οι πόλεις και τα χωριά άρχισαν προοδευτικά να απελευθερώνονται, περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επέστρεψαν στις εστίες τους.
Σήμερα, έχουν δημιουργηθεί όλες οι ευκαιρίες για την επιστροφή σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoygu, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η Ρωσία επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε υποστήριξη των δυνάμεων του Προέδρου Bashar al-Assad.
Τη στιγμή που οι μάχες τελειώνουν σε πολλές περιοχές, το καθεστώς της Δαμασκού και οι σύμμαχοί του φαίνεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανοικοδόμηση και την επιτάχυνση της επιστροφής των 5,6 εκατομμυρίων Σύρων που έφυγαν από τις εστίες τους λόγω του πολέμου από το 2011.
Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, ο Bashar al-Assad δήλωσε πως η ανοικοδόμηση της Συρίας είναι «προτεραιότητά» του.
Ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 προκάλεσε περισσότερους από 350.000 θανάτους, κατέστρεψε τις υποδομές της χώρας και παρέλυσε την παραγωγή ηλεκτρισμού και πετρελαίου.
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει το κόστος των ζημιών στα 226 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης