Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, ακόμη ένα συνειδητό ψεύδος της κυβέρνησης

ΚΙΝΑΛ: Οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, ακόμη ένα συνειδητό ψεύδος της κυβέρνησης
Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού
«Γενικόλογες» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πάγωσε» τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα για δύο έτη (2017-18), ενώ ανέστειλε την επέκταση και τη συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
«Μάλιστα, με νόμο και κυβερνητική απόφαση, αντί να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών Ενώσεων» τονίζει.
Ο τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει ότι η επέκταση, η συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων και η αύξηση του κατωτάτου-εισαγωγικού μισθού έπρεπε να ισχύσουν από 1/1/2017 (Ν. 4172/13).
Όπως σημειώνει, οι νέες εξαγγελίες αποτελούν ακόμη ένα συνειδητό ψεύδος.
«Ολόκληρη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς ακόμη και μία αύξηση της τάξης του 10% στον κατώτατο μισθό (586 ευρώ), μία αύξηση που μπορεί να οδηγήσει σε ονομαστική αναπροσαρμογή έως και πάνω από 50 ευρώ το μήνα, ουσιαστικά θα αφανιστεί από την αύξηση της φορολογίας από 1/1/2020.
Και αυτό, καθώς με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξημένη παρακράτηση φόρου έως και 54 ευρώ το μήνα (έως 650 ευρώ τον χρόνο)» προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.
«Αρκετά με την εξαπάτηση των εργαζομένων.
Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ είναι τελειωμένοι. Άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα εννοούν.
Ας μην τελειώσουν και τους εργαζόμενους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης