Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Απορρίπτουμε την παροχολογία – Την εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μας έριξαν στα βράχια

Παπαδημούλης: Απορρίπτουμε την παροχολογία – Την εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μας έριξαν στα βράχια
Στόχος μας ο προϋπολογισμός του 2018 να έχει πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από το στόχο του 3,5% είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση πως η κυβέρνηση απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την παροχολογία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, καθώς όπως είπε, αυτήν ήταν που έριξε την χώρα στα βράχια.
«Η παροχολογία έριξε τη χώρα στα βράχια και την εφάρμοσαν για χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας δίδυμα ελλείμματα και χρέη και τινάζοντας την 'μπάνκα' στον αέρα.
Είναι σαφές και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κυβέρνηση Τσίπρα, ότι εμείς απορρίπτουμε τον δρόμο της παροχολογίας.
Απορρίπτουμε την ιδέα να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, γιατί αυτό οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια και το πλήρωσαν εκατομμύρια Έλληνες με περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δικαιωμάτων, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Εμείς αντίθετα, θέλουμε να θεμελιώσουμε όλα τα μέτρα -επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, φοροελαφρύνσεις για τους μικρομεσαίους, στοχευμένες κοινωνικές παροχές στους πιο αδύναμους σε πραγματικά υπερπλεονάσματα» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 να μην έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεόνασμα 3,5% που είναι το συμφωνημένο, αλλά αρκετά παραπάνω.
«Έτσι ώστε και να υπάρχει διανομή κοινωνικού πλεονάσματος στο τέλος της χρονιάς, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά και να αποδείξουμε με αριθμούς, ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε με το σχέδιο προϋπολογισμού, που θα καταθέσουμε τον Οκτώβριο του 2018 για το 2019, τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα, χωρίς να απαιτούνται οι περικοπές των συντάξεων, που υπερβολικά και παράλογα απαίτησε σε μια προηγούμενη φάση το ΔΝΤ.
Από τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν νοικοκυρεμένη δημοσιονομική διαχείριση θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα επιχειρήματα στη φαρέτρα μας για να πείσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ασκεί νοικοκυρεμένη διαχείριση και τώρα αξιοποιεί με ευθύνη τα μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας, που μας δίνει το τέλος των μνημονίων» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην εκλογή του Π. Σκουρλέτη ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα.
«Όλοι μαζί με συσπείρωση, με εξωστρέφεια για να εκφράσουμε τα συμφέροντα της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, που πλήρωσε το 'μάρμαρο' από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια για να δρομολογήσουμε σε στέρεο έδαφος τα πρώτα βήματα του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και για να κερδίσουμε και τις πολλαπλές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2019  -δήμοι, περιφέρειες, ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου και εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης