Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων το πετρέλαιο - Άνοδος 0,2% στα 68,87 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων το πετρέλαιο - Άνοδος 0,2% στα 68,87 δολ. ανά βαρέλι
Με οριακή άνοδο 0,2% έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, ανερχόμενη πάντως σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων
Με οριακή άνοδο έκλεισαν σήμερα (27/8/2018) οι τιμές του πετρελαίου, ανερχόμενες πάντως σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων, εν μέσω της αισιοδοξίας σχετικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού.
Ο Trump έκανε λόγο για μια πραγματικά καλή συμφωνία και για τις δύο χώρες, ενώ όπως δήλωσε, η νέα συμφωνία θα λέγεται Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού, με τον αμερικανό πρόεδρο να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «θα ξεφορτωθούμε τον όρο NAFTA» (σ.σ.: Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής).
Αναφορικά με τον Καναδά, ο Trump δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, καθώς ήθελε να ξεκινήσει με το Μεξικό, ενώ τόνισε ότι θα καλέσει τον καναδό πρωθυπουργό, Justin Trudeau, σύντομα.
Τα κέρδη του «μαύρου χρυσού» παρέμειναν, ωστόσο, περιορισμένα, καθώς επιτροπή παρακολούθησης της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ είδε μια αύξηση της παραγωγής.
Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 15 σεντς ή 0,2%, στα 68,87 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Αυγούστου 2018.
Την ίδια ώρα, -περί τις 22:00- το Brent ενισχυόταν κατά 0,5% στα 76,5 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό αργό σημείωσε συνολικά κέρδη 4,3%, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 5,6%.
Τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ διαπίστωσαν ότι το ποσοστό συμμόρφωσης υποχώρησε στο 109% τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το «Reuters».
Εάν αυτό συγκριθεί με το επίπεδο συμμόρφωσης 120% που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο και 147% τον Μάιο, τότε προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες αυξάνουν σταθερά την παραγωγή τους.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί με επικεφαλής τη Ρωσία είχαν συμφωνήσει τον Ιούνιο να επανέλθουν σε συμμόρφωση 100% αναφορικά με τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης