Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Προβάδισμα της Walmart έναντι της Amazon για την πρωτιά στο λιανικό εμπόριο

Morgan Stanley: Προβάδισμα της Walmart έναντι της Amazon για την πρωτιά στο λιανικό εμπόριο
Προβάδισμα της Walmart έναντι της Amazon για την πρωτιά στο λιανικό εμπόριο 
Ο παγκόσμιος τζίρος στην αγορά λιανικού εμπορίου θα φθάσει παγκοσμίως τα 4,3 τρισεκ. δολάρια το 2021, εκτιμά σε έκθεσή της η Morgan Stanley, «βλέποντας» ως ηγέτη την αμερικανική Walmart, η οποία ήδη κατέχει το υψηλότερο μερίδιο στον κλάδο.
Επί αυτού, να σχολιαστεί πως η εταιρεία καταγράφει τα υψηλότερα έσοδα στο παγκόσμιο επιχειρείν, ήτοι άνω των 400 δισεκ. δολαρίων κάθε χρόνο!
Επί του παρόντος, ο τζίρος στο παγκόσμιο λιανεμπόριο αγγίζει τα 3,9 τρισεκ. δολάρια, επισημαίνεται.
"Η Walmart κυριαρχεί στους πελάτες χαμηλού εισοδήματος, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των συνολικών πωλήσεων, ενώ η Amazon κυριαρχεί στους ευκατάστατους, που αντιπροσωπεύει το 50%.
Έτσι, η ευκαιρία της Walmart είναι μεγαλύτερη", σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Το δεύτερο τρίμηνο 2018 ήταν ζημιογόνο για τη Walmart, ωστόσο οι τριμηνιαίες ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 40%, έναντι αύξησης 33% του προηγούμενου τριμήνου.
Η Walmart ανέφερε καθαρές ζημίες 861 εκατ. δολ. ή 29 σεντς ανά μετοχή, από καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολ. ή 96 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 1,29 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη 1,22 δολ. ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της στα καταστήματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5%, έναντι της αύξησης 2,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Διαβάστε: Morgan Stanley: Αυτοί είναι οι 4 κλάδοι που θα «καταστρέψει» η Amazon

Η Amazon παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 2,5 δισ. ή 5,07 δολαρίων ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 4,67 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, επίδοση που ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου καταγράφει τριμηνιαία κέρδη άνω των 2 δισ. δολαρίων.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 52,9 δισ. δολάρια, έναντι 37,96 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Συνέχεια στην κρίση του λιανεμπορίου – Χρεοκοπία εξετάζει η Mattress Firm

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης