Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία να μην δίνουν γραμμή στη ΝΔ οι Καρατζαφέρης, Βορίδης και Γεωργιάδης

Παπαδημούλης: Θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία να μην δίνουν γραμμή στη ΝΔ οι Καρατζαφέρης, Βορίδης και Γεωργιάδης
Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην πορεία προς τις εκλογές θα είναι πολωτική
«Χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό διάλογο, ήπιο πολιτικό κλίμα και θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία να μην επιτρέπει ο Κυρ. Μητσοτάκης, λόγω αδυναμίας ή σιωπηλής συμφωνίας, στα πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη, Βορίδη και Γεωργιάδη, που τους έφερε με μεταγραφή ο Σαμαράς στη ΝΔ, να δίνουν γραμμή», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην πορεία προς τις εκλογές θα είναι πολωτική, αλλά σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνει με όρους εμφύλιου διχασμού και απηύθυνε πρόσκληση προς τη ΝΔ για αντιπαράθεση με επιχειρήματα, ιδέες και προγράμματα, λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση απέναντι στην πολιτική παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή να μην αφήνει τους χουντικούς Γεωργιάδη και Βορίδη να δίνουν γραμμή στη ΝΔ.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βορίδης διορίστηκε γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, ως διάδοχος του Μιχαλολιάκου -του σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής- από τον διδάκτορα Παπαδόπουλο όσο ήταν στη φυλακή».
Για τις βουλευτικές εκλογές του 2019 είπε ότι αυτές θα κριθούν κυρίως στα θέματα της οικονομίας και η βασική αντιπαράθεση θα είναι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ανάμεσα στις δυνάμεις που, αν και με δυσκολίες, κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και σε αυτές που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την ένταξή της στα μνημόνια.
«Παρά την προσπάθεια αποδόμησης του Τσίπρα και συμπίεσης του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ επιθετικούς όρους και χτυπήματα κάτω από τη μέση, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για να μείνουν.
Κι αυτό, διαβάζοντας τον διεθνή Τύπο, το συνομολογούν ολοένα και περισσότεροι», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
Δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να επαναλάβουν το αποτυχημένο πρότυπο παροχολογίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με λεφτά που δεν υπάρχουν» και προσέθεσε: «Αν θέλουμε να βάλουμε μυαλό, πρέπει όλες οι κινήσεις ανακούφισης και επούλωσης πληγών να γίνουν σε στέρεο έδαφος.
Θα χρειαστεί χρόνος, σκληρή δουλειά και αλλαγές για να μπορέσει η Ελλάδα να φτάσει στο βιοτικό επίπεδο που είχε πριν τη χρεοκοπία, και αυτός είναι ο γνώμονας με βάση τον οποίο κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση.
Πρέπει όχι μόνο να πιάσουμε τους στόχους του 3,5% για το 2018, αλλά και να τους ξεπεράσουμε, ώστε να μπορέσουμε να αποδείξουμε με αριθμούς ότι δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων για να πιαστούν οι στόχοι και για το 2019».
Σχετικά, τέλος, με τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην 83η ΔΕΘ συνέστησε να περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει και κυρίως το σχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης