Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Το Brexit δεν πρέπει να διχάσει την ΕΕ - Η Ευρώπη να γίνει εμπορική και οικονομική δύναμη

Macron: Το Brexit δεν πρέπει να διχάσει την ΕΕ - Η Ευρώπη να γίνει εμπορική και οικονομική δύναμη
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι το Brexit δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ακεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Την άποψη ότι η προστασία της ενότητας εντός της ΕΕ είναι πιο σημαντική από την προώθηση μιας στενής σχέσεις με τη Βρετανία μετά το Brexit εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, επικρίνοντας παράλληλα τον επιθετικό «απομονωτισμό» του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τη Βρετανία πρωθυπουργό, Theresa May, εξέφρασε την επιθυμία του για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το Brexit έως το τέλος του έτους.
«Η Γαλλία θέλει να διατηρηθεί μια ισχυρή και ειδική σχέση με το Λονδίνο, αλλά όχι εάν το κόστος είναι η διάλυση της ΕΕ» δήλωσε σε συνάντηση με τους Γάλλους πρεσβευτές.
Παράλληλα, δήλωσε ότι το Brexit «είναι μια επιλογή, την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε, αλλά δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ακεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σε μια ομιλία μίας ώρας που περιγράφει τις διπλωματικές του προτεραιότητες για το επόμενο έτος, ο Macron δεν προέβη σε σημαντικές αλλαγές πολιτικής.
Ο Macron κάλεσε την Ευρώπη να είναι «μια εμπορική και οικονομική δύναμη» που υπερασπίζεται τα στρατηγικά της συμφέροντα και την οικονομική ανεξαρτησία της με εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης