Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αποπομπής του υπουργού Οικονομικών, στη σκιά της κρίσης

Ιράν: Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αποπομπής του υπουργού Οικονομικών, στη σκιά της κρίσης
Το ιρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε την αποπομπή από το αξίωμα του Masoud Karbasian, υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων, με 137 ψήφους υπέρ και 121 κατά
Το κοινοβούλιο του Ιράν έπαυσε τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων σήμερα (26/8/2018) σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω της απότομης πτώσης του νομίσματος και της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Η ιρανική οικονομία πλήττεται από υψηλή ανεργία και το νόμισμα ριάλ έχει χάσει τη μισή αξία του από τον Απρίλιο του 2018.
Οι ΗΠΑ επανέφεραν ορισμένες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν στις αρχές Αυγούστου του 2018 και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το Νοέμβριο ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων που στοχεύει στη βιομηχανία πετρελαίου.
Ο επικεφαλής των Επαναστατικών Φρουρών δήλωσε ότι το Ιράν αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και ο υπουργός Εξωτερικών έψεξε τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν "ψυχολογικό πόλεμο" στη χώρα του.
Το ιρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε την αποπομπή από το αξίωμα του Masoud Karbasian, υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων, με 137 ψήφους υπέρ και 121 κατά.
Η αποπομπή ήταν η τελευταία μίας σειράς απομακρύνσεων από το οικονομικό επιτελείο της χώρας.
Στις αρχές Αυγούστου οι Ιρανοί βουλευτές έπαυσαν τον υπουργό Εργασίας και τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Hassan Rouhani αντικατέστησε τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης